Bilder

Blåspotted

2017-04-11 10:09 #0 av: Stinan75

Hej, Vi ska äntligen köpa katt och barnen vill hemskt gärna ha en "grårandig". Har inte hittat någon som är tigre och nästan ingen tabby men dock Blåspotted eller lilaspotted men de bilder jag hittar är de på Blåspotted så har den ränder-får inte ihop det🤔 Åtminstone kattungarna men de kan väl inte ändra mönster när de blir större? Är det någon som har bild på en blå eller lila spotted katt så får ni gärna lägga upp den.
Väldigt tacksam för svar!

Anmäl
2017-04-11 10:27 #1 av: NatasjaHemby

En katt som är tigré har smala ränder som löper oavbrutet tvärs över hela kroppen. Om ränderna är uppbrutna, oavsett grad, är katten spotted. En bra spottad katt har helt runda, friliggande prickar medan en dåligt spottad katt kan ha mer som korta ränder som ibland flyter ihop. De sämre spottade ser ofta mer randiga ut som små och med lite tur kan spottarna brytas upp riktigt bra i takt med att katten växer. Föräldrarnas mönster kan ge en fingervisning om hur kattungens mönster kommer bli senare i livet, men det finns förstås inga garantier.

Vill ni ha en randig katt kan alltså en dåligt spottad vara ett alternativ, men om ni är utställningsintresserade kan det vara bättre att satsa på antingen en "riktig" tigrerad eller en bra spotted Glad

SE*Simbelmynes

Anmäl
2017-04-11 12:37 #2 av: meduselds

Bra förklarat, #1. Glad

Det är svårt att få till riktigt bra spotted, med helt friliggande prickar alltså. Oftast ser man om det blir bra spotted eller sämre spotted under uppväxten: spricker inte ränderna upp så mycket så kommer det nog bli en sämre spotted som vuxen. 

Det är väldigt ovanligt med "äkta" tigré hos britterna i Sverige, så om du vill ha en "randig" så kanske en spotted duger ändå? OskyldigSkämtar

Anmäl
2017-04-11 23:13 #3 av: Stinan75

Tack för förklaringen! Det kan nog absolut funka med en spotted. Har kollat på några föräldrar men om de inte är spotted så är det inte så lätt att se:) Det är tricky det där med färger och mönster.

Anmäl
2017-04-17 09:55 #4 av: meduselds

Ja, det kan vara lite svårt. Men ju mer man kollar, desto lättare blir det att se små skillnader faktiskt. 😊💕

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.