Brittsnack

Utekatt?

2014-10-12 10:45 #0 av: #17

Vi har funderat på att köpa en kattunge och då helst en brittisk korthår. Min fråga är om man kan ha en britt som utekatt? Någon som har erfarenhet utav detta?

Vi bor i ett lugnt villa område med närhet till skog. Vi har också kattlucka från tidigare katt (ingen raskatt)

Anmäl
2014-10-16 09:19 #1 av: neonatus

Hej! Jag har inga erfarenheter av att ha britt som utekatt, men det är många som tex bygger en rastgård som katten har tillgång till.

Anmäl
2014-11-04 14:02 #2 av: jossan84

Just nu bor mina katter (britter) inne pga att det är mkt vägar där vi bor, men ibland på sommaren får de bo hos mina föräldrar och då får de gå ut. Den ena är inte så mkt för att gå ut, han ligger mest på altanen, medan den andra ger sig ut på korta äventyr, men alltid finns i närheten. Där finns ingen trafik och det är inga problem. Jag har kunnat ta med dem till flera ställen som fjällstugan och fd sommarstugan utan problem. De vet liksom att de bor där jag bor :)

Kan tillägga att britter generellt sätt är väldigt lugna och mina har hittills aldrig gett sig på att försöka fånga smådjur.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.