Innan kattungeköpet

Hanar, honor eller en av varje, vad är bäst?

2014-08-14 21:46 #0 av: Britta123

Har en britthane som blir ett år i höst. Vill skaffa en till och vad passar då bäst, en hona eller hane? Vill gärna att de ska bli goda vänner och kunna ligga bredvid varann.

Anmäl
2014-08-16 12:20 #1 av: beckman

Om det är kastrater brukar det inte spela någon roll vilket kön katterna har. Hos oss har vi två honor och två hanar, alla går bra ihop. Bara en av honorna är fertil, men hon är avelskatt, annars skulle hon vara kastrat också.

Mitt tips är helt enkelt att välja den katt du helst vill ha, en som du fastnar för. Annars kan det också vara värt att tänka på aktivitetsnivån hos din katt. Om han gillar att busa väldigt mycket kan det kanske vara värt att välja en kattunge som verkar aktiv i en eventuell kull, eller tvärtom. :)

Anmäl
2014-09-16 13:09 #2 av: [Kavring]

Om det gäller kastrater, såsom Beckman skrev, så går det bra med vilka som. När de inte är fertila, dvs kattungar eller kastrater, så reagerar de ofta inte speciellt mycket på varandra. Orsaken till varför många katter bråkar är just för att de är fertila (eller så har man otur att de inte tycker om varandra, men det kan man inte göra nåt åt på förhand tyvärr annat än att förbereda hemmet så gott det går). Skämtar

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.