Annons:
Etiketterintervjuporträtt
Läst 7133 ggr
[Kavring]
3/12/14, 10:19 AM

Intervju: Anna/Kavring (tävlingsvinnare)

Vår sajtvärd Kavring, eller som hon egentligen heter: Anna, vann Britters "bästa brittbilden"-tävling. Nu får hon berätta mer om sig själv, vinnarbilden och sina tankar i denna intervju. (Omslagsbild: Kavring)

Vem är du & vad gör du?

Mitt namn är Anna Carlsson och jag är Sajtvärd för Britter iFokus.  Jag har alltid varit intresserad av djur, växte upp med hundar och lite senare även katt. Det har alltid funnits ett driv i mig att få veta mer om sådant jag är intresserad av, därför drog jag igång ”Britter” eftersom det inte fanns en intressesida för rasen innan dess på iFokusdomänen.

Till vardags arbetar jag inom bevakning. Jag har också ett registrerat stamnamn i Sverak, men min uppfödning är för tillfället inaktiv.

Du bedriver både Selkirk Rex och Britter iFokus. Vad får dig intresserad av dessa kattraser?

Det är såklart de är väldigt lika varandra för det första. Det är ju väldigt mycket Britter i Selkirk-stammarna, därför liknar de ju varandra oerhört mycket också. Jag tycker att det är synd att Selkirken inte är så pass stor ännu, det är inte många som känner till grundläggande fakta om rasen – det många tror sig veta om rasen är snarare fakta eller info om Cornish Rex eller Devon Rex. De är ju allihopa helt olika raser. I framtiden skulle jag vara väldigt glad om jag ägde en Selkirk, de är vackra och roliga – i alla fall de jag har träffat!

Vem är den fina katten som vann? Ras? Föräldrar?

Vinnaren i tävlingen är min lilla Fredda, eller S*Sagotassens Victoria’s Secret. Hon är en liten gullegris, som gärna använder sin starka röst för att tala om vad som är bra eller dåligt, eller till och med när hon känner sig lite osäker. Hon svarar gärna när man pratar till henne, om hon inte är i full gång att kurra högljutt. Det är hon väldigt bra på!

Fredda bullar sig i soffan ®A Carlsson

Hon är ett Brittiskt korthår, lilamaskad (c 33). Hennes goa mamma heter Afrodite, och är född hos Sagotassens. Pappa är S*Qtcat Weber, en stilig herre.

Vinnarbilden ®Anna Carlsson

Varför tror du att din bild vann tävlingen?

Kanske för att Fredda såg lite rolig ut på bilden, det kanske lockade några klick på ”bra inlägg”-knappen. Hon har ju en väldigt stor personlighet, och det är kul när det fångas på bild.
Klicka här för att se tävlingen.

Vad är god katthållning för dig?

Det innebär att man känner till sina katters behov, vad de behöver och vad du behöver göra för att se till att de mår så pass bra som det bara går! Att inte utsätta djuren för onödig stress eller strunta i deras olika behov. Vad som passar en katt kanske inte passar alla. Därför tycker jag att det är viktigt att det finns miljöer för alla katter – inget är hugget i sten.

Vem är Anna Carlsson?

Stamnamn: SE*Meduseld’s
Du hittar mig: i Uppsala
Webbsida: meduselds.weebly.com
Katter hemma: HANARNA Bobby & Kenneth (båda huskatter) HONAN Fredda (S*Sagotassens Victoria’s Secret)

Annons:
[Skörbjugg]
3/12/14, 6:12 PM
#1

Hahaha. Söt intervju. :) Roligt att läsa om dig. ❤️

[Kavring]
3/12/14, 7:59 PM
#2

Hehe tack, det kändes lite lustigt att göra en intervju med mig själv. 🥵

[Skörbjugg]
3/14/14, 1:29 PM
#3

Tycker att det har blivit ganska bra ändå. :) Det är väl egentligen bara att svara på en viss typ av frågor som återkommer ändå. :) Men som sagt, kul. ❤️

[Kavring]
3/15/14, 6:06 PM
#4

Tack! :)

Mr Raja
3/21/14, 2:57 AM
#5

Jättebra intervju med dig själv faktiskt :-) 

Du, kolla om din hemsidelänk fungerar på de olika brittklubbarna som du anmält den till. ( Hett tips…)

Det bästa med att ha katt är att den håller borta dementorerna!

[Kavring]
3/21/14, 7:48 AM
#6

Ja, tack för ditt tips. Jag vet att den inte funkade på BrS igår, men det är också den enda sida jag anmält den till då jag inte är medlem i Brittringen :)

Annons:
Mr Raja
3/22/14, 5:12 PM
#7

Aha jag minides bara inte vilken av klubbarna jag såg den på nr jag tog mig för att tipsa.

Jag passade på att klicka mig igenom en hel hög länkar häromdagen på både Brittsällskapet och Brittringen och många funkade inte eller gick till en gammal hemsideadress. Men det löser sig nog :-)

Det bästa med att ha katt är att den håller borta dementorerna!

[Kavring]
3/23/14, 8:42 AM
#8

Det är bra att du säger det, eftersom många vill vara medlemmar för att synas. Då vill man ju inte att länkarna är trasiga. :)

Mr Raja
3/23/14, 4:52 PM
#9

Nä, eller hur. Och det gäller att titta i översikten över uppfödarna också eftersom den ibland länkar via klubbsidan. Men jag har sett att både på BD och BR så håller de på för fullt att få in nya länkar så att det är klart att det kan bli fel.

Det bästa med att ha katt är att den håller borta dementorerna!

Upp till toppen
Annons: