08. Praktiska tips

Produktrecension: Neko Flies

2014-02-01 00:18 #0 av: [Skörbjugg]

Neko Flies säger att deras produkt ska vara bra till katter som gillar att jaga t.ex. flugor och liknande i hemmet. För cirka två veckor sedan köpte jag hem mitt exemplar och här kommer mina åsikter om köpet. (Omslagsbild: Qtcat)

Märket heter Neko Flies och deras hemsida hittar du här


Bild från Neko Flies hemsida

Man köper själva spöet separat och sedan kan man byta ut tillbehören eller köpa andra varianter. Köper man första gången kan man också välja mellan olika set, som då består av spö+ett tillbehör. Titta här för att se utbud. Jag köpte mitt exemplar i en djuraffär, men jag har sedan sett att man kan komma undan mycket billigare om man beställer från nätet istället.

Neko Flies säger att deras produkt ska vara bra till katter som gillar att jaga t.ex. flugor och liknande i hemmet.


Bild från Neko Flies hemsida

Mina åsikter:
Får idé

Jag tycker att spöet är mycket bekvämt att hålla i, den är lite tjockare i änden och blir därför mer greppvänligt än vanliga, billigare typer av "slit-och-släng"-spön. Längden är bra och har en skön tyngd i handen (utan att vara tung).

Själva tillbehöret har jag en "Kittycada" och det är det enda jag har för tillfället. Den glider fram på ett snyggt sätt genom luften och om man jobbar lite med spöet så liknar det en riktig insekt. Jag tror att jag har minst lika roligt som katterna när jag leker med den, om inte roligare (sambon sitter och skrattar åt mig när jag maniskt sveper runt med spöet i lägenheten). Gapskrattar
Jag tycker att det är sporrande och inspirerande att se hur mycket min huskatt Lennox gillar leksaken. Hon blir alldeles till sig och hoppar och studsar runt som tusan. De andra katterna gillar också leksaken, men de är inte lika svårflörtade till lek som hon vanligvis är.

Jag tycker att kvalitén på sakerna verkar mycket hög, trots riktigt hård hantering på tillbehöret från katternas sida, ser det helt nytt och fräscht ut.

Av mig får denna leksak

KattKattKattKattKatt
(fem katter av fem möjliga)

Supernöjd!

Publicerades ursprungligen på Selkirk Rex iFokus

Anmäl
2014-02-01 16:39 #1 av: zaddraya

Håller med om att Neko Flies är jättebra!

Jag har, förutom kittycada, en large kittenator, foxifur och en trollslända (minns inte vad den hette nu). Kittycadan är bäst, tätt följd av trollsländan. Men de större, pälsiga hängena är också roliga, särskilt ute i kattgården där man kan "gömma" dem i grästuvor m.m. som en "riktig" mus.

Anmäl
2014-02-01 20:15 #2 av: [Skörbjugg]

Ah, jag förstår! Är det svårare med musen än de flygande leksakerna? Upplever du också att kvalitén är bra? Såg även att det fanns en mindre variant på supercat.se som fanns under fliken "utställning"... Tror du det hade vart nåt?

Anmäl
2014-02-01 21:41 #3 av: zaddraya

Kvalitén är fantastisk! Men min kittycada har bara två ben numera, och bara en fjäder. Så även neko flies slits med tiden. Ska väl köpa en ny med tiden, men de är rätt dyra, tyvärr...

Har inte testat utställningsvippan, men kan tänka mig att den är bra i begränsat utrymme (t.ex. utställningar).

Anmäl
2014-02-01 23:00 #4 av: [Skörbjugg]

Tycker du att kittycadan flyger på bra ändå även om den är lite nött? Blir nyfiken på vad man har att förvänta sig i framtiden :)

Anmäl
2014-02-01 23:35 #5 av: zaddraya

Den flyger bra, men inte lika bra som i nyskick (det är den saknade fjädern som gör det, benen är oviktiga). Så den är fortfarande bra, bara inte lika fantastisk som den var från början. Tog ca 1 år för fjädern att lossna, och det var flitigt användande det året...

Anmäl
2014-02-02 00:02 #6 av: [Skörbjugg]

Aha, det låter ju bra, tycker jag... :)

Anmäl