08. Praktiska tips

En guide över KLÖSMÖBLER

2013-12-20 21:41 #0 av: [Mustangcab]

Tradera och blocket är inte enbart begagnat när det gäller klösmöbler för katter. Flera annonserar även på Tradera om sina produkter. Du behöver inte ropa in något ifall du inte vill göra ett ”klipp”.

OBS! Detta är en guide till hur du kan hitta billiga klösträd online. Det är oftast billigare att köpa ett klösträd över nätet än i butik.

Sajter för klösmöbler
Det finns många sajter där du kan köpa klösmöbler ifrån men de är som regel dyrare än de som annonserar på blocket och Tradera. Sök på "klösmöbel" på Tradera
Klicka här för att komma till sökningen på TRADERA

... och blocket
Klicka här för att komma till sökningen på BLOCKET
Viktigt! Kolla också att det står vad frakten kostar eller om det är fraktfritt.

Ett ställe som kan löna sig att titta på är också Trixie.de
Klicka här för att komma till klösmöblerna på TRIXIE.DE

... och ZooPlus
Klicka här för att komma till klösmöblerna på ZOOPLUS som har en sida på svenska men beställningen går från Tyskland. Zooplus har även en dansk och en finsk sida.


Att jämföra priser
Det lönar sig att jämföra priser och typer då samma klösmöbel har olika priser på olika återförsäljare. Kontrollera också måtten på pelarna i klösmöbeln.  Under 8 cm i diameter skulle jag själv inte köpa och jag har minst 9 cm/diameter på de jag har.

Det finns också möjlighet att ropa in något på tyska ebay men då ska man kunna tyska.


Mustangcab:s förstärkta klösträd

Håller då dessa möbler?
Ingen möbel håller i längden om man inte förstärker den. Här han vi järnrör inuti pelarna för att de ska hålla för en 7,5 kg katt som skuttar från golv till tak. Vi har dem också fastsatta i väggen och det går smidigt att ta loss den då man dammsuger.
Det är nämligen inte så enkelt eller billigt heller för den delen att skaffa reservdelar till klösmöbeln.

Renhållningen består av dammsugning så det gäller att välja rätt färg dvs samma som katterna. Men jag vet också de som tvättat med en ångtvätt eller som helt enkelt bytt ut klädesdelen när denna är smutsig.

Repen köper jag  på Harald Nyborgs skeppstillbehör där de finns i olika storlekar. Även ÖB lär ha dessa.


Att välja rätt storlek
Som kattunge behöver ofta kattungen inte en så stor klösmöbel men en vuxen katt på 4-9 kg behöver desto större och stabilare saker att klösa på. En riktig klöspelare med betoning på pelare bör vara minst en meter hög och var minst  9 cm i omkrets. Det finns också varianter  på klösbrädor som man sätter runt ett hörn så att katten kan klösa där. Jag kan tala om att vi  hade heltäckande matta på hörnen i köket innan min man satte upp panel där.

Denna tycker jag  är  väldigt söt. Inte mycket till klösmöbel för en vuxen katt
Klösmöbel Skepp på Tradera

...liksom denna
Klösmöbel Palm på Tradera

 

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-12-21 02:19 #1 av: Mr Raja

TACK! Det fanns flera ställen jag inte besökt. Zooplus är jag lite osäker på, de verkar inte ta faktura men många rekommenderar dem har jag läst, även om det ibland kan dröja innan man får grejerna verkar det som.

Jag köpte min klösmöbel begagnad för en hundring och har fått ett par stycken små pålar som min väninna haft till sin katt men inte behöver. De kommer inte att räcka till när katten blir större.

Funderar på ett som man kan sätta fast direkt på väggen eftersom jag har betongvägg.

 Finns det några svaga punkter ifall man vill bygga "om" ett man redan har?

Anmäl
2013-12-21 09:52 #2 av: [Kavring]

Jättebra artikel & tips!

#1 man kan göra nästan vad man vill om man fäster allt ordentligt med beslag och stöttningar i en betongvägg. Det ska finnas sådana klösträd att köpa som sitter direkt på väggen, vilket säkert går att använda som inspiration.

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2013-12-21 10:04 #3 av: [Mustangcab]

Om du går in på de länkar som jag lagt in så finns det en del träd som man fäster på väggen. De tar ju inte så stor plats heller. Det går utmärkt att bygga om ifall man bara  ser till att stärka upp dem ordentligt. Här har vi ett som är byggt från 4 olika klösmöbler. Dessvärre så lycks jag ännu inte lägga upp någon bild på det.

Zooplus har jag köpt ifrån fast inte klösmöbel men det tar mindre än en vecka från den som jag skrev om att få hem paketen. Men kolla in Tradera också för där kan du göra fynd.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-12-21 10:08 #4 av: [Kavring]

Jag har köpt en takhög klösmöbel från zooplus. Jättebra! Den är ju inte lika stadig som kattens No1, men den duger i dagsläget.

Här är mitt träd: http://t.zooplus.se/shop/katt/klostrad_klosmobler/klostrad_i_takhojd/over_260_cm/314747

Den har en stadig platta i trä längst ned, vilket bidrar till stabilitet. Katterna älskar klöspålarna längst ned och förstås korgen högst upp.

Hälsningar Kavring,
sajtvärd på KATTSAJTERNA Britter & Selkirk Rex
••• NYTT PÅ SRiF: deltävling på iFokus Djurfoto 14, delta du med!

Anmäl
2013-12-21 15:40 #5 av: [Mustangcab]

Denna är den största som vi har och den är fastsatt  i väggen och ihop byggd med 4 olika delar.


Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.